|
|
|
... 2-3 dkg mák (nem darált)
* 1/2 cs sütőpor
* csipet só
töltéshez
* (szilva)lekvár
elkészítés
1. A tojássárgákat a cukorrral habosra keverjük, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a cukros tojásba, majd belekeverjük a mákot is.
3. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajelkészítés
A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.
Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vajelkészítés
A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.
Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
elkészítés
A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.
Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a cukros tojássárgákhoz, majd visszaöntjük a forraló edénybe, és felforraljuk. Csak éppen forrásig, ne főzzük! ... |
|
|
|
|
|
|